dijous, 1 de maig del 2008

QUIN SERÀ EL FIL CONDUCTOR DE LES COLONIES DE LAS NORIAS 08?

Quan un grup de monitors prepara unes colònies per nens petits, sovint es pensa un tema que sigui fil conductor, i fil vertebrador de les colònies. Les activitats de cada dia poden anar enfocades a aquest tema, o es pot anar fent un recorregut al llarg dels 10 dies que estarem amb ells.
Endavant amb les idees i propostes!! Totes són bones, dieu la vostra, convenceu a la resta del grup, voteu les idees dels altres, a veure quina idea guanya!!

8 comentaris:

Txaro ha dit...

jajajaja. m'assembla fantàstic tant el projecte que feu com la iniciativa de que surtin centres d'interès a través dels comentaris!!... va!! jo us dic alguns dels que hem fet naltres a colònies aviam què us sembla:

- L'edat medieval (ens traslladavem a aquesta època per trobar una ungla de drac vermell que necessitava un curandero per fer el remei que salvés la vida al seu pare ferit)

- El contacontes (els personatges d'un llibre de contes s'escapen i els hem de trobar a tots -cada dia a un- perquè sinó no podrien tornar més. vam fer un llibre gegant que s'anava escrivint sol cada dia i ens transportava a un conte del pirineu... )

- Els set arts (cada dia feiem les activitats relacionades amb un art: pintura, escultura, música, cine, teatre...)

- Els pirates.
- El poble (cada monitor representava un personatge fix d'un poble-la mestra, el cura, l'alcalde- i es montava una petita trama que els nens havíen de descobrir).
- El circ.
- La màquina de copiar personatges (vam fer una màquina gegant que cada dia treia un monitor disfressat d'un personatge diferent i feiem les activitats relacionades).

nusé... si se m'acut algo més us ho dic!! ànims i molta soooort!

Anònim ha dit...

us explico una que vam fer a unes colònies... és un exemple més concret

-Ens vam inventar una història sobre la casa de colònies i el poble on les feiem.
Wally viu en aquest poblet on regna la pau i l'harmonia. El cas és que les famílies d'aquest lloc comencen a tenir molts fills i es necessita posar ordre d'alguna manera perq gairebé s'estan convertint en una ciutat. Es reuneixen 4 persones (membres de les famílies més importants) per escollir a un batlle i un d'aquests és en WALLY. Finalment, escullen a wally amb l'enveja dels altres. Resulta que ha de fer un discurs d'investidura però.. oh!just abans d'anar ja cap allà es troba que li han robat la roba..., la seva roba de la sort!! (qui ha sigut? huele a chamusquina!)i es veu obligat a aplaçar-ho amb la gran decepció de tot el poble que l'espera amb molta il.lusió.
Wally és el nostre amic i el volem ajudar i hem trobar la seva roba i descobrir que li ha robat
Cada dia es busca una peça de roba i per fer-ho s'inventa una activitat per exemple..
un dia venen unes persones del poble del costat amb la part d'un mapa on diu on estan les seves ulleres i ens diuen que hem de trobar tots junts la resta... fem una jinkana per trobar-les.

la idea és pensar una historia i que els nens si fiquin molt i muntar activitats al voltant d'allò.

-

Anònim ha dit...

se m'oblidava! un petonet i molta sort als exàmens
Avui m'he trobat a keco!! alguns ens anem veient i anem fent ambientillo..ah!! qué envidia

M.àngels ha dit...

Aquest bloc està molt bé!!!!!! la veritat és que m'esteu fent una mica d'enveja amb totes aquestes idees tan xules!
Una abraçada a tots i molts d'ànims els que esteu apretats d'exàmens... encara que ara no us ho sembli, arribarà un dia en que s'hauran acabat. Brillarà el sol amb un tò diferent i tot semblarà nou... i sereu a Las Norias!
màngels

Unknown ha dit...

Hola!!

vinga, aquí teniu més idees per trobar el fil conductor de les colònies:
- una història de l'estil "tria la teva aventura", on cada dia es nens puguin anar decidint com continua aquesta història.
- l'agència de viatges: els nens tenen un passaport que van segellant cada dia, perquè cada dia viatgen a un país diferent
- la màquina del temps: cada dia la màquina ens transporta a un temps diferent: la prehistòria, l'edat mitjana, el futur, ...

Moltíssims ànims amb els exàmens. Estic d'acord amb la Malgo, tard o d'hora s'acaben! Ens veiem a la propera reunió!!!

Núria

Anònim ha dit...

Ei que por este mundo del estudio no he pugut entrar casi. Ara que estic mitg de vacances escric tot el que he pensat. (Que envidia no?)
A veure a mi m'agradat molt la idea del Wally i la del passaport.
A part proposo que podriem (a part d'això) representar una obra de teatra. Tinc una que no es de parlar. Cada nen representa un sentiment, tot segueix una historieta i hi ha un narrador que l'explica.

Dic això de l'obra perquè de peke ho vaig fer en unes colònies i guardo molt bon record

Un besito

Marta

Anònim ha dit...

Ei!!!
Jo tamb mig de vacances..! a mi la idea del pasaport tambe m'agrada't molt!
A més a més, a les colonies on vaig estar l'estiu passat feiem un dia d'olimpiades, dividiem tots els nens en dos equips i els monitors anavem vestits de romans i feiem probes i curses...pero per no crear problemes al final feiem que empatessin...!
I altres temes no tant currats com els que ja heu dit vosaltres pero que son xulos:
-L'arc de sant Martí: cada dia anavem d'un color diferent.
-Pirates contra ninjes.
ens veiem dissabte!

Anònim ha dit...

Hola!
=S.. jo no estic de vacances però deixo alguna coseta, encara que no és tan bona com totes les esteu dient, són molt xules!
Està molt telegrama però podria ser en un àmbit espacial, tipo que hi hagi una missió i hagin d'anar d'un planeta a un altre i es trobessin amb gent del planeta que els faci fer alguna activitat per conseguir el que volen...en fin.
besos!!
nos vemos el domingo!

Paz